Search
  • secretari98

Highline Residences


Main pool deck with Olympic length Lap Pool

Project title: Highline Residences Where/Address: Kim Tian Road, Tiong Bahru Singapore Completion date: May 2018 Size: 10,960 sqm Client: Keppeland Landscape Architect: COEN Design International Pte Ltd Consultants:

  • Architect: W Architects Pte Ltd

  • C&S Engineer: KTP Consultants Pte Ltd

  • M&E Engineer: Arup Singapore Pte Ltd

  • Environmental Specialist: -

  • Quantity Surveyor: RLB Consultancy Pte. Ltd.

Implementing Partners:

  • Main Contractor: Tiong Aik Construction Pte Ltd

  • NSC Softscape Contractor: ISS Hydroculture Pte Ltd

Project Description and Commentary:

Highline Residences is located at Kim Tian Road, right at the city’s fringe in Tiong Bahru. With a myriad of facilities spread over several levels, there is space aplenty for recreation and interaction. The development features an elevated green ridge with a wide range of recreational and communal facilities, spanning an impressive 180 metres on five levels above ground.


The green ridge with its cascading water feature connects seamlessly with the landscape on the ground floor, providing a green sensory trail for residents. The development also features two sky terraces and a rooftop communal garden facility to encourage urban farming.


Expounding from the landscape concept of the High Line in New York, we envision our Highline Residences to be characterised by a design of permeating lines that animates into interactive polymorphic objects. We imagine the linear modularity of this design to be morphing and evolving into functional forms and features of the landscape, before it weaves back into the tapestry of quadratic lines. At once playful and purposeful, these lively and quirksome lines adds charm and amusement to the landscape with its creative metamorphoses.


Photos of completed project (5-6 Nos):

Feature trees anchoring the entrance with the Linear Deck as a backdrop
Garden seats poised under canopies of trees
Subtle lighting at the roundabout entrance to greet returning residents
Canopies of trees along the Linear Deck
Garden deck serenely poised in the evening

Credits: COEN Design International Pte Ltd

Contact: ann@coen-design.com

83 views
  • Facebook - White Circle
  • LinkedIn - White Circle

Copyright © 2019 All rights reserved.

Singapore Institute of Landscape Architects (SILA)